tiistai 17. helmikuuta 2015

Jane Stanton Hitchcock: Kohtalokas ystävyys

Jane Stanton Hitchcock tarjoilee lukijalle rikostarinan, joka melkein ei tunnu rikostarinalta laisinkaan, ja voi tähän romaaniin myös chick lit -määreen liittää. Mutta ihan mahdottoman huono tämä jännäri ei ollut, vaikkakin melko ennustettavasti tapahtumat etenevät: Kohtalokas ystävyys (Tammi, 2010; ISBN 978-951-31-5142-3 (sid.)Ehkä parasta kirjassa on parivaljakko Revenin ja Violetin ystävyyden kuvaus, sillä tämä kaksikko on toisaalta kotonaan Washingtonin huippuseurapiireissä, mutta toisaalta jollain nyrjähtäneellä tavalla myös ulkona tästä jetset-maailmasta, ei ihan vakavissaan elämässä yläluokkaista elämää.

Lainaanpa tähän teoksen esittelytekstiä:

Reven Lynch on antiikkikauppias ja sisustussuunnittelija, joka asuu vauraalla asuinalueella Washingtonissa. Ystävättärensä Violet Boltonin ansiosta hän pääsee usein mukaan raharikkaiden kekkereille ja on hyvin perillä yhteiskunnan kerman keskinäisistä draamoista. Kun Washingtonissa murhataan jo neljäs menestynyt, nuori nainen, Revenin liikkeeseen ilmaantuu tapauksia tutkiva etsivä Gunner. Näin Reven päätyy informantiksi Gunnerille, jolle hienostopiirien elämänmeno on vierasta. Gunner epäilee, että murhaaja on joku Washingtonin isoista kihoista, mikä on Revenin mielestä täysin uskottavaa. Onhan Washington vallan ja kunnianhimon pääkaupunki, jossa kaikki keinot ovat sallittuja.


Monenlaista juoruilua ja juonittelua on luvassa, kun tarina pääsee vauhtiin, ja rutiininomainen murhamysteeri on oikeastaan sivuseikka kahden päähenkilön tarinassa, jossa ei lopulta siitäkään yllätyksiä puutu. Onko kukaan lopulta sellainen kuin päältä päin näyttää?

Ei kommentteja: