maanantai 9. helmikuuta 2015

Francisco Ibáñez: Tappajatietokone - Ällin ja Tällin uudet seikkailut

Kirjaston sarjakuvakirjojen hyllystä löytyi tämmöinen Francisco Ibáñezin huumoripläjäys, jossa tietokoneen tulo työelämään saa melkoista kyytiä: Tappajatietokone - Ällin ja Tällin uudet seikkailut (Egmont, 2002; suom. Kalle Niemimaa ja Mila Räihä; ISBN 951-876-895-1).Mutta oikeastaan kirjassa ei niinkään ole kyse tietokoneista, vaan erilaisista kummallisuuksista joissa parivaljakko Älli ja Tälli saavat esitellä kykyään saattaa asiat totaalisen sekaisin. Kyllä tässä on pakko lainata teoksen esittelytekstiä:

Maailman kahjoimman agenttiparin seikkailut jatkuvat tällä kertaa tietokoneiden ja internetin koukeroissa! Vaarallinen tietokonevirus uhkaa maailman mahtimiehiä, joten T.I.A:n johtaja komentaa Ällin ja Tällin toimeen. Paha vain, että parannuskeino viruksen tuhoihin täytyy antaa peräpuikkoina... Kuten Tälli asian ilmaisee: "Kumihanskat esille ja paineilmatykki kouraan!" Luvassa on jälleen räävitöntä huumoria ja remuamista!
Kyseiseen parivaljakkoon en ole aiemmin tutustunutkaan, ja melkoisen leuat loksahduttava kokemus tämä olikin. Onkohan Ibáñezilla jotain hampaankolossa maailman mahtimiehiä kohtaan, sen verran kovaan käsittelyyn sarjakuvan tekijä heidät laittaa.

Ei kommentteja: