torstai 12. helmikuuta 2015

Brian McGilloway: Hirsipuukuja

Brian McGilloway kertoo turhia lavertelematta poliisin työstä Irlannissa, päähenkilönä komisario Benedict Devlin, jonka perhekin lopulta sotkeutuu rikostutkintaan: Hirsipuukuja (Blue Moon, 2012; suom. Ulla Ekman-Salokangas ja Risto Raitio; ISBN 978-952-5410-73-0).



Kyseessä on teossarjan toinen romaani, eikä McGilloway suoriudu urakastaan yhtään hassummin. Kirjassa lomittuvat rikostutkinnan hankaluudet poliisilaitoksen sisäiseen valtapeliin, kun laitoksella avautuu mahdollisuus ylennykseen. McGilloway kuvaa elämää Irlannissa karheaan tyyliin, joka tuo oman uskottavuutensa tarinan synkänpuoleisiin sävyihin.

Lainaan tähän vielä teoksen esittelytekstiä:

Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin rajamailla tapahtuu kesälämpimillä murhien sarja. Komisario Benedict Devlinin tutkimusten polttopisteeseen osuu paikallinen kehonrakentaja, mutta kun uskonnollisen herätyksen kokenut entinen rikollinen ilmaantuu kuvaan, Devlin toteaa että tapaus on mutkallisempi ja synkempi kuin hän oli aavistanutkaan. Hän yrittää paljastaa tappajan ennen kuin tämä iskee jälleen, ja vaara lähestyy myös hänen omaa perhettään.


Ei kommentteja: