Jussi Ahokas ja Lauri Holappa nostavat esille niin talouspolitiikan valtavirran ajattelua kuin vaihtoehtoisia näkökulmiakin, painottaen näkemyksiä jotka eivät tänä päivänä välttämättä talouspolitiikan valtavirran ajattelussa kovin vahvoilla ole. Teos on kohtalaisen tiivis, mutta helppolukuiseksi sitä ei voi kaiken kaikkeaan sanoa: Rahatalous haltuun - irti kurjistavasta talouspolitiikasta (Like, 2014; ISBN 978-952-01-1023-9).
Kirja on hyvinkin suosittu, ja kävi niinkuin aika ajoin käy, eli laina-aika meni umpeen ennen kuin ehdin kirjaan perusteellisesti perehtyä. Pitäisi paremmalla ajalla oikeasti syventyä aihepiiriin.
Joka tapauksessa teos pohtii melko lailla ansiokkaasti nykyaikaisten talousjärjestelmien taustalla olevaa ajattelua erityisesti liittyen rahapolitiikkaan, rahoitusmarkkinoihin ja luottolaitosten toimintaan.
Ja kuinkas muuten, esille nousee iso kysymys siitä, miten kansantalouden tasolla pitäisi talouspolitiikkaa johtaa: onko leikkausten tie oikea reitti autuuteen, vai voiko tilanteen nähdä toisinkin, voiko kurjistamiselle löytyä vaihtoehtoja.
Miksi taistella?
5 tuntia sitten
2 kommenttia:
Täytyy sanoa että näin vanhempana sama aihepiiri on alkanut kiinnostamaan. Itsellä möllöttää kirjahyllyssä Markku Kuisman ja Teemu Keskisarjan Erehtymättömät, joka kertoo Suomen liikepankkien historiasta. Jos historia kiinnostaa niin suosittelen. Itse en ole sitä vielä lukenut mutta takakannen mukaan luvassa on mielenkiintoista keinottelua ja salaista pankkkikilpailua.
Markku Kuismaa olen lukenut enemmänkin, myös tuohon Erehtymättömät-kirjaan tartuin ja kirjoitin siitä arvionkin. Mainio teos.
Lähetä kommentti