maanantai 8. joulukuuta 2014

Michael Logan: Apocalypse cow

Tartuin Michael Loganin kauhuromaaniin kannessa olevan Terry Pratchettin nimen ansiosta. Teos on voittanut kyseisen herran nimissä järjestetyn kirjoituskisan, eikä ihan ansiotta, ja erityisesti romaanin juonen pähkähulluus oikeastaan osuu tässä kohdassa vallan napakymppiin: Apocalypse cow (Transworld Publishers, 2013; ISBN 978-0-55216669-0).



Sillä jos oikeastaan rupeaa asiaa miettimään, vaikka lehmistä on useimmilla ihmisillä lempeä ja suorastaan herttainen mielikuva, ovat eläimet loppujen lopuksi melkoisen pelottavia eikä niiden raivon kohteeksi tekisi mieli joutua. Mutta näin tässä tarinassa käy, kun laboratoriosta karkaa lehmien mukana virustauti joka muuttaa lehmät raivopäisiksi zombeiksi, eli hullun lehmän tauti tässä riehuu.

Teos tuli luettua melkolailla kiireessä, paikka paikoin eteenpäin hyppien. Varsin mukavasti Logan pitää pähkähullun tarinansa kasassa, sopivasti uskottavuuden ja epäuskottavuuden välimaastossa liikkuen. Mutta suoraan sanoen parasta teoksessa on sen nimessä oleva sanaleikki.

Ei kommentteja: