tiistai 2. joulukuuta 2014

Sandra Brown: Kova luu

Sandra Brownin jännäri on ilmestynyt suomeksi nimellä Kova luu, mutta luin romaanin alkuperäisversiona: Tough customer (Hodder, 2010; ISBN 978-1-444-70942-1).Ihan piti kaivaa esiin teoksen esittelyteksti jotta muistin mitä romaanissa oikein tapahtuikaan:

Kollegat, ystävät ja rakastetut tuntevat Dodge Hanleyn yksityisetsivänä joka ei anna sääntöjen rajoittaa elämäänsä. Jos hänen on särjettävä sydän tai kierrettävä lakia saadakseen rikollinen kiikkiin, hän tekee sen epäröimättä. Juuri siksi Caroline King ottaa häneen yhteyttä 30 vuoden jälkeen ja pyytää apua. Heidän tyttärensä Berry - jota Dodge ei ole koskaan nähnyt - on joutunut murhayrityksen kohteeksi. Dodge on ainoa, joka voisi päihittää pakkomielteisen, kieroutuneen vaanijan.


Teos on rutiinijännäri, mutta Brown kyllä osaa kirjoittaa, teksti luistaa ja pahemmin ei kompuroi vaikka tapahtumat tuntuvatkin kaikkine yhteensattumineen kovin tarkoitushakuisesti järjestetyiltä - niin kuin tämän tapaisessa jännärissä nyt on tapana ollakin.

Monenlaisia käänteitä tarinassa piisaa, ja loppumetrien yllätyskin on luvassa, tosin ei nyt erityisen järisyttävä eikä sellainen että lukija kauheasti tuntisi itseään huijatun. Romantiikkaakin on sopassa mukana, siinä määrin että kirjan kohdeyleisöä lienee riittämiin nostamaan myyntiluvut korkealle.

Ei kommentteja: