keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi 2014 meni rutiinilla

Vuonna 2014 julkaisin täällä Valopolku-blogissa 368 postausta, mikä on vähemmän kuin vuonna 2013 (419 postausta) ja 2012 (519 postausta). Melkein kaikki postaukset olivat kirja-arvioita, paria tämän kaltaista ilmoitusluontoista postausta lukuunottamatta.

Joissakin postauksissa oli aiheena useampikin luettu kirja, joissakin taas kerrroin että kirja jäi kesken, mutta jonkinlainen muistijälki siitä piti kuitenkin jättää. Tosin oli myös kirjoja, jotka lainasin kirjastosta ja joita aloin lukea, mutta jotka totesin sitten sellaisiksi että niistä ei kannata mitään muistiin merkitä. Ja voi olla että pari luettua kirjaa jäi epähuomiossa ilman kirja-arvion kirjoittamista.

En lue kirjoja tasatahtiin kirja päivässä, vaan esimerkiksi loma-aikoina saattaa kirjoja mennä päivässä useitakin. Esimerkiksi nyt joulun tienoilla meni päivässä parhaimmillaan viisikin kirjaa, kun kärsin flunssasta eikä oikein muuhun riittänyt voimia.

Ongelmaksi tuli kyllä sitten selkävaivat, kun pitkään yhdessä asennossa kirjan ääressä oleminen jumittaa lihakset. Mutta tämäkin korjaantuu kunhan taas pääsen liikkeelle flunssasta toivuttuani.

Ennustukseni on, että vuosi 2015 menee samalla tavalla rutiinilla. Mutta yhtä tiivis lukemisen tahti ei välttämättä enää jatku, sillä vuosi vuodelta luettujen kirjojen määrässä on tullut pudotusta. Vuonna 2014 luettuja teoksia tuli noinkin paljon lähinnä siitä syystä että otin asiakseni käydä läpi kirjastosta löytyviä sarjakuvakirjoja. Veikkaisin kuitenkin että tuollaiset 300 kirjaa vuoteen 2015 mahtuu, ellei nyt jotain ihan kummallista pääse tapahtumaan.

Hyvää vuotta 2015 kaikille kirjojen ystäville, erityisesti niiden tekijöille!

2 kommenttia:

Alpo Tiilikka kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta myös sinulle. Luen blogiasi säännöllisesti, kuten varmaan hyvin moni muukin.

Juha Haataja kirjoitti...

Kävijätilastojen perusteella lähinnä hakukoneiden kautta tähän blogiin tullaan, jostain tietystä kirjasta kiinnostuneina. Ehkäpä merkinnöistä hyötyäkin on, kun kerran hakukoneet jaksavat vierailjoita tänne ohjata.

Lähinnä postaukset ovat omaa muistamistani helpottava "tietopankki", usein kun menee luetut ja lukemattomat kirjat sekaisin. Täältä varmistan mitä on tullut luetuksi ja ehkä ajatelluksikin.

Hyvää uutta vuotta!