keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Robert Crais: Vartija

Robert Crais kirjoittaa kovaotteisia jännäreitä, päähenkilönä Joe Pike, ja tällä kertaa Pike erehtyy sekaantumaan kiistaan joka on muuta kuin päältä päin näyttää: Vartija (Karisto, 2013; suom. Marja Mutru; ISBN 978-951-23-5574-7).Olen Craisin kirjoihin pariin otteeseen tarttunut, mutta jälkeenpäin olen ihmetellyt miksi tämmöisiä kirjoja julkaistaan. Niin tälläkin kertaa.

Hassua kyllä, teoksesta löytyi esittelyteksti jossa paljastetaan tiiviissä muodossa koko kirjan tapahtumat, alusta loppuun:

Dru Rayne ja hänen setänsä Wilson Smith ovat jättäneet taakseen hirmumyrsky Katrinan runteleman New Orleansin ja aloittaneet uuden elämän voileipäpuodin pitäjinä Los Angelesissa. Joe Pike sattuu paikalle, kun nuoret latinot uhkailevat Smithiä. Drun sydäntäsärkevä tarina - ja kauniit silmät - saavat Piken lupautumaan vartioida kaksikon turvallisuutta. Pian paljastuu, ettei Drun ja Wilsonin sukulaisuus olekaan totta eikä heitä vainota syyttä. He ovat pimittäneet bolivialaiselta huumekartellilta miljoonasumman ja pysytelleet paikallisten latinorikollisten suojeluksessa kuriiripalveluja vastaan. Kun bolivialaiset velkojat nappaavat Drun, Pike hieroo Wilsonin pyynnöstä vaihtokauppoja, mutta tulenarka tilanne päättyy lohduttomaan luotisateeseen. Kiistana olleet miljoonat löytyvät naapurinpojan avulla - ja Pike lahjoittaa ne nimettömänä ystävänsä pitämälle turvakodille, joka auttaa latinonuoria eroon jengielämästä...

Ei kommentteja: