maanantai 3. kesäkuuta 2013

Meg Cabot: Insatiable

Meg Cabot yhdistää chick lit -kirjallisuuden paranormaalien ilmiöiden maailmaan. Vampyyrejä tässä metsästetään, saippuaoopperan kulisseissa: Insatiable (Harper Voyager, 2012; ISBN 978-0-00-746212-4). Jatko-osakin ilmeisesti on juuri ilmestynyt.Cabot kertoo tv:n saippuasarjan kirjoittajasta Meena Harperista, jolla on erikoinen kyky: hän tietää tapaamistaan ihmisistä, milloin nämä tulevat kuolemaan. Kuten arvata saattaa, tämä erikoinen kyky toimii tarinan osasia toisiinsa kytkevänä elementtinä.

Meenan töissä tapahtuu kummia. Meena sivuutetaan urakierrossa, ja samalla tv-yhtiön johtoporras päättää, että saippuasarjaan tarvitaan niin sanotusti uutta verta. Juoneen tuodaan uusi elementti: vampyyrihahmo, johon sarjan tähti ihastuu.

No, samaan aikaan - miten tässä näin mukavasti käykään - Meena tutustuu kiehtovaan Lucien Antonescuun, jonka kanssa tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä Antonescu ei näyttäisi olevan kuolemassa vähään aikaan. Eikä olekaan, sillä Antonescu on jo kuollut, ja hän sattuu vielä olemaan vampyyreitä hallitseva prinssi, pimeyden ruhtinas.

Dracula-tarinaa tässä siis kerrotaan uusiksi, ja aika ajoin tarina käy hyvinkin kovilla kierroksilla. Teoksessa on 451 sivua, enkä jaksanut kaikkia niistä lukea, mutta melko hauskasti Cabot kyllä tarinaansa pyörittää, lajityypin puitteissa.

Ja onko lajityyppi sitten chick lit vai vampyyritarinat, sitä on vaikea sanoa, vähän kumpaakin tässä on, eikä kokonaisuus nyt ihan mahdoton epäsikiö ole. Hömppäkirjallisuutta, mutta ei hassummin kirjoitettu.

Ei kommentteja: