sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Adam Baker: Juggernaut

Adam Baker kirjoittaa vaihtoehtoista historiaa maailmalle, vuoden 2005 tietämissä Irakin maisemissa. Mukana on sotilaita, salaisia bioaseprojekteja ja verenhimoisia zombeja, ja soppahan tästä syntyy: Juggernaut (Hodder &​ Stoughton, 2012; ISBN 978-1-444-70907-0).Kirjan päähenkilönä on muutamasta kovaonnisesta freelance-palkkasoturista koostuva ryhmä, jota vetää Lucy, entinen armeijan erityisyksikön sotilas. Naisnäkökulmaa siis on, mutta enemmänkin tämä on perinteistä seikkailukirjallisuutta, jossa etsitään aarretta keskellä sotatoimia ja suurvaltojen tiedusteluoperaatioita.

Teoksessa on 403 sivua, ja vähän reilut puolet tästä jaksoin lukea, hyppien pitkiäkin pätkiä yli. Ei Baker huonosti kirjoita, mutta tämän tyyppistä tarinaa on vain niin paljon että lopulta kirja ei jaksanut kiinnostaa.

Entä miten loppujen lopuksi käykään? Alussa tavanomainen "etsitään Saddamin kulta-aarre" -tarina muuttuu vähän kerrallaan kauhuelokuvista tutuksi taisteluksi sitkeitä ja ihmislihaa himoavia zombeja vastaan, ja samalla käy ilmi paljastuksia siitä millaisia bioaseita suurvaltojen salaisissa laboratorioissa on kehitelty. Ja kun tarina on lopussa, ei maapallolla juuri ole elämää, siinä muodossa kuin sen tunnemme.

Ei kommentteja: