lauantai 15. kesäkuuta 2013

Emily Barr: Stranded

Emily Barrin romaani kertoo Malesian pienelle saarelle hylätystä turistiseurueesta sekä salaisuuksista näiden ihmisten taustalla: Stranded (Headline Review, 2012; ISBN 978-0-7553-8797-7).Luin teosta alusta jonkin matkaa, mutta sitten en malttanut vastustaa kiusausta vaan lunttasin lopusta salaisuuden paljastuksen, niin ainakin luulin, ja lopetin lukemisen hetkeksi. Mutta jatkoin romaanin lukemista vähän ajan päästä, eikä se huono ollut, mitä nyt ajoittain oli vähän tyhjäkäyntiä ja kohtia joissa tuntui että ollaan tuuliajolla.

Barr onnistuu versioimaan trooppiselle saarelle hylätyistä ihmisistä kohtuullisen omaperäisen kertomuksen, jossa on jonkin verran myös jännitystä, huolimatta siitä että olin käynyt vilkaisemassa teoksen loppuratkaisun. Mutta ihan kaikkea sekään ei paljastanut, yllätyksiäkin oli luvassa...

2 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Minä pidin kovasti tästä kirjasta, mukavan erilainen vaihteeksi. Tätä kirjaa lukiessa oli tosiaan melko mahdoton tietää, että mitähän seuraavaksi. Yllätyksellinen kirja siis tosiaan!

Juha Haataja kirjoitti...

Jep, vihjeitä asioiden tilasta oli siroteltu näkyviin, mutta siten että lukija joutui niitä tulkitsemaan toistensa kanssa ristiriitaisilla tavoilla eikä pystynyt varmasti tietämään mitä oikein on tekeillä.