maanantai 25. maaliskuuta 2013

Alan Moore ja Kevin O'Neill: The league of extraordinary gentlemen, Vol. II

Alan Moore kirjoitti ja Kevin O'Neill kuvitti tämän sarjakuvakirjan, joka jatkaa uusissa tunnelmissa edellisen kirjan hahmojen seikkailuja: The league of extraordinary gentlemen, Vol. II (America's Best Comics, 2003; ISBN 1-4012-0117-2).



Kirjassa ollaan H. G. Wellsin tieteisromaanin Maailmojen sota tunnelmissa, mutta tarinaan on sotkettu mukaan monenmonta muutakin hahmoa, kuten Marsista peräisin olevien muukalaisten teemaan hyvin sopiikin. Marsissa hirviöt ovat joutuneet alakynteen ja lähtevät pakoon Maapallolle, jossa Englantiin putoaa useita avaruudesta tulleita kapseleita. Pian kolmijalkaiset koneet kylvävät tuhoa ja on vain ajan kysymys, milloin Lontoo valloitetaan.



Sarjakuvakirjassa on 226 sivua, mihin mahtuu monenmoista tarinaa, ja tyylilajista toiseen liikutaan ilman sen kummempia varoituksia. Meno on melkoisen raisua ja rajua, viktoriaanisen ajan tunnelmissa tapahtuu kaikenlaista.

Kieltämättä teos teki vaikutuksen, vaikka paikka paikoin tuntuikin että Moore ja O'Neill kärsivät jopa ylenmääräisestä kekseliäisyydestä, tarina uhkasi pirstoutua toisistaan irrallisiin osiin joilla ei ollut paljon liittymäpintaa toisiinsa.

Ei kommentteja: