tiistai 16. lokakuuta 2012

Yksi ruumis liikaa

Ellis Peters oli Edith Mary Pargeterin kirjailijanimi, ja tällä nimellä hän julkaisi lukuisan määrän kirjoja, mukaan lukien vuosien 1135-1150 Englantiin sijoittuvia dekkareita, joista tämä on 20 kirjan sarjassa toinen: Yksi ruumis liikaa (Otava, 1989; suom. Juhani Karve; ISBN 951-1-10848-4).

Kirjan etsivänä toimii luostarin veli Cadfael, joka hoitaa puutarhaa mutta sekaantuu siinä sivussa monenlaisten mysteerien ratkomiseen. Tällä kertaa ongelmana on 94 teloitetun sotilaan joukosta löytynyt ylimääräinen ruumis, jonka joku oli kekseliäästi yrittänyt hävittää kätkemällä sen muiden joukkoon. Mutta tarkkasilmäistä Cadfaelia ei tälläkään kertaa huijata.

Peters kirjoittaa mainiosti vuosisatojen takaisesta luostarielämästä. Cadfael on sopivalla tavalla kokenut ja reipasotteinen hahmo kirjojen päähenkilöksi, voisi häntä yksityisetsiväksikin kutsua. Luostari tarjoaa mainion kotipesän Cadfaelille, mutta tässä kirjassa hän tuntuu kohtaavan arvoisensa vastustajan, niin oveluudessa kuin rohkeudessakin.

Ei kommentteja: