torstai 11. lokakuuta 2012

Kaikkein vähäpätöisin asia

Kate Atkinsonin dekkari Ihan tavallisena päivänä oli sen verran mukavaa luettavaa, että lainasin sarjan seuraavan teoksen: One good turn - a jolly murder mystery (Doubleday, 2006; ISBN 978-0-385-60800-8). Wikipedian mukaan kirja ilmestyy suomeksi syksyllä 2012 nimellä Kaikkein vähäpätöisin asia (suom. Kaisa Kattelus).

Kirjan nimellisenä päähenkilönä on Jackson Brodie, mutta Atkinson aloittaa tarinansa kautta rantain, ja oikeastaan unohdinkin että kyseessä on Brodie-dekkari, kunnes tarinassa tultiin vaiheeseen jossa Brodie ryhtyi selvittelemään kummallisia sattumuksia: autoilijan pahoinpitely, hukkunut nainen, hämäräperäinen siivousfirma ynnä muuta kummallista.

Ihan yhtä hyvin tarina ei rullannut kuin sarjan ensimmäisessä osassa, mutta kyllä minä tästäkin pidin, ja laitoin oitis seuraavan osan varaukseen. Atkinson osaa kirjoittaa, ja tarinankerronta on paljon tusinadekkaria syvällisempää. Eikä sekään ole huono juttu, että Brodiesta on kasvamassa moniulotteisempi hahmo kuin alunperin arvasinkaan.

Lisäys: Näköjään kirja on nyt ilmestynyt suomeksi, ja siitä on ilmestynyt kirja-arviokin.

Ei kommentteja: