sunnuntai 28. lokakuuta 2012

California girl

Pidin kovasti T. Jefferson Parkerin romaanista Vaitelias Joe, joten lainasin myös dekkarin California girl (Karisto, 2006; suom. Risto Raitio; ISBN 951-23-4788-1). Mutta vaikka yritin olla suopea tälle kirjalle, en pystynyt siitä innostumaan, jotenkin tämä ei vain toimi.

Kirja kertoo 1960-luvun Kaliforniasta, jossa sodassa ollut sukupolvi törmää lastensa kapinointiin, ja pitkätukat huumeita käyttävät rokkia kuuntelevat nuoret vähät piittaavat vanhempiensa mielipiteistä. Mutta huumeisiin kytkeytyy pian rikollisuutta, ja hommaan sotkeutuvat hämärät kulttijohtajat kuten Timothy Leary ja Charlie Manson, joilla kummallakin on rooli tässä romaanissa.

Kirja kertoo veljeksistä, joistä yhdestä tulee pappi, toisesta poliisi, kolmannesta lehtimies ja neljäs lähtee Vietnamiin CIA:n salaisiin tehtäviin. Mutta Parker ei oikein saa pidettyä hahmojaan uskottavina ja tarinaansa elossa, tämä ei vain toimi.

Ehkä Parker yrittää liikaa, ja vaikka hän selvästi yrittää tehdä selkoa 1960-luvun tapahtumista itselleen ja lukijoilleen, jotenkin puolivillaiseksi tämä romaani jää.

Ei kommentteja: