keskiviikko 24. lokakuuta 2012

A Bridge of Time

Tämä Lou Tortolan romaani ei ollut hassumpi, vaikka se yhdistelikin tieteiskirjallisuutta ja historiallista romaania melko kankealla tavalla: A Bridge of Time (Sigmastudio Publishing, 2002; ISBN 978-8890094507).


Latasin tämän ilmaisen kirjan Free-Ebooks.net-palvelusta, enkä kovin paljoa siltä odottanut. Tarkistin jälkikäteen teoksen arviot Amazon.com-palvelusta, ja se oli saanut siellä neljä ja puoli tähteä 15 arvioijalta, joten tästä oli tykätty.

Lainataanpa tähän vielä kirjan esittelyteksti: "Was it physics, mysticism or maternal bonds that transported William back into 19th Century America? Will his love for his modern day family be strong enough to grant his return passage to the second millennium or will the Natural Bridge tie him to a past he never knew?"

Kirjassa kerrotaan ajassa taaksepäin matkustavasta Williamista, jonka elämänkohtalo kietoutuu hänen sukunsa aiempaan historiaan. Samalla kerrotaan Williamin perheestä nykyajassa ihmettelemässä isän kummallista katoamista Natural Bridge -luonnonnähtävyyden lähettyvillä.

Vähän keinotekoinen romaanin aikamatkustamista kuvaava kehyskertomus on, mutta historiallinen ajankuvaus tuntui kohtuullisen uskottavalta. En kirjaa jaksanut ihan kokonaan lukea, mutta harpoin sen kyllä läpi alusta loppuun.

2 kommenttia:

Susa-li kirjoitti...

Ei tuo ihan huonolta kuulosta ^^ Olen vastikään löytämässä e-kirjojen ihmeelliseen maailmaan, ja sitä ilahtuu kun kuulee tällaisista ilmaisista sivustoista, kiitos vinkistä!

Juha Haataja kirjoitti...

@Susa-li: Varmaan näissä ilmaisissa kirjoissa on paljon sellaisia, jotka ovat täkyjä saman tekijän muuhun tuotantoon, siis eräänlaista markkinointia.

Ja senkin olen huomannut, että pääkaupunkiseudun Helmet-kirjaston e-kirjavalikoimissa on yllättävän paljon juuri näitä samoja kirjoja, joita löytyy ilmaiseksi netin e-kirjapalveluista.

Tässä on nettisivu jossa luetellaan joukko ilmaisia e-kirjapalveluita, ja ihan hyviä jotkut näistä ovatkin, tosin sisällöltään rajoitettuja kaikki:

http://www.hongkiat.com/blog/20-best-websites-to-download-free-e-books/