keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kuolema katsoo kohti

Kuolema katsoo kohti on Peter Jamesin dekkari, jonka luin alkuperäisversiona Looking good dead (Macmillan, 2006; ISBN 1-4050-4842-5). Muistaakseni olen yhden aiemman Roy Grace -dekkarin lukenut, olisiko se ollut Not Dead Enough (suomeksi Kuolema ei riitä), eikä siitä nyt mitenkään mieleenpainuvaa kuvaa jäänyt.

Tämä dekkari puolestaan jumitti siinä määrin, että lunttasin lopusta loppuratkaisun, ja sitten silmäilin dekkaria sieltä täältä saadakseni käsityksen miten asiat johtivat lopputulokseen. En tiedä, mikä tässä mättää, mutta jotenkin en vain päässyt samalle aaltopituudelle tarinan kanssa.

Sinänsä lähtökohta on mielenkiintoinen: mies löytää junan penkille jätetyn nimettömän DVD-levyn, laittaa sen koneeseensa ja törmää väkivaltaiseen materiaaliin, videoituun rikokseen. Seuraavaksi rikolliset uhkailevat miestä ja tämän perhettä ja kieltävät menemästä poliisin puheille.

Tästä lähtee liikkeelle kohtuullinen karuselli tapahtumia, mutta ongelmana on se ettei James oikein pysty vakuuttamaan ihmishahmoillaan, jotka kaikki tuntuvat jotenkin muovisilta, tekemällä tehdyiltä.

Ei kommentteja: