perjantai 7. tammikuuta 2011

Kiitokset Helmetille

Pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-järjestelmä on - kuten olen monesti maininnut - avain erinomainen. Erityisesti mahdollisuus varata aineistoa haettavaksi tietysti kirjastosta on huima mahdollisuus, joka on muuttanut lukutottumuuksiani suuresti.

Eikä enää tarvitse ostaa kirjoja niin paljon kuin ennen, ja rahdata niitä sitten taas divariin. Valikoima on joskus jopa hämmästyttävän laaja, ulottuen tiede- ja ammattikirjallisuuden liepeille, mikä on hienoa.

Otin talteen Helmetin aineistoluettelon, eli siis listan lainatuista teoksista viime vuosina. Listassa oli 640 nimikettä, alkaen Richard Scarryn kirjasta Ahkeruus on ilomme ja päätyen Hannu Hautalan ja Erkki Pulliaisen kirjaan Villi, kesytön Suomi. Siinäpä onkin varsin hyvä temaattinen kaari asiasta toiseen.

Mutta ei muuta: kiitokset Helmetille!

2 kommenttia:

Jarno kirjoitti...

Odotan innolla Helmetin asiakkaaksi jälleen pääsemisestä.

Münchenin pääkirjastossa kortti maksaa 20 eur vuodessa.
Aineistoa on kyllä ihan kivasti saatavilla. Naapurikunnan pikkukirjastossa se on ilmainen.

Pääkirjastossa ja korkeakoulun kirjastoissa eniten ärsyttää, että pitää jättää takit ja laukut vartioituun naulakkoon vaikka siellä on hälyttimet ovilla. Vähäiset lokerikot ovat varattuja kuitenkin. Kerran erehdyin ostamaan leivän eikä siksi elintarvikkeita sisältävää muovipussia saanut jättää naulakkoon. Ei auttanut kuin lähteä kotiin sillä kertaa.

Juha Haataja kirjoitti...

Minulla on ollut melko lailla ongelmia kirjaston varashälyttimien kanssa - ensiksi kun menin kirjaston jälkeen Citymarketiin ja kassalla rupesi hälyttämään. Tämän jälkeen olen vienyt aina kirjat ensin autoon ja vasta sitten kauppaan.

Mutta kirjaston oma portti on hälyttänyt useammin kun kerran - ilmeisesti siksi että eri kunnissa käytetään erilaisia hälyttimiä. On aika hankalaa löytää mikä hälytti kun kerralla lainaan yleensä parikymmentä nimikettä. Nyttemmin virkailijat usein viittovat että siitä vain portin läpi.

Espoon kirjastoista tulleet teokset ovat kaikkein ongelmallisimpia tai ainakin vaikeimpia saada hälyt pois päältä. Ehkä Espoossa ollaan eniten paranoideja varkaita kohtaan tai muuten vaan erilaisia...

Joskus mietin, että voisiko kerralla olla enemmän kuin 40 nimikettä lainassa, ja varauksiakin voisi olla enemmän kuin 30. Mutta menee se näinkin.