maanantai 13. kesäkuuta 2011

Sosiaalisen median tietoturvaohje

Mitä sosiaalisessa mediassa ei pidä tehdä? Uhkakuvista varoittaa VM:n sivuilta löytyvä Sosiaalisen median tietoturvaohje (VAHTI 4/2010). Tämä on ilmestynyt viime vuonna, mutta lukematta se on jäänyt, tähän asti.

Ohje on mukavan lyhyt, käytännönläheinen ja selkeä. Ja vaikka lähtökohtana on sosiaalisen median tietoturvauhat, ohje ei pelkästään maalaile uhkakuvia vaan näkee myös sosiaalisen median hyödyt.

Liite 1 sisältää mainion kymmenen kohdan ohjeen sosiaalisen median käytöstä, mistä poimintana kohta 5: "Varo syöttämästä liian henkilökohtaista tai yksityiskohtaista tietoa, valokuvia tai muuta materiaalia itsestäsi. Huomaa, että palvelun tarjoaja voi hyödyntää profiiliisi syöttämiäsi tietoja laajasti. Tutustu huolellisesti käyttämiesi palveluiden sopimusehtoihin."

Liitteenä 2 on esimerkki sosiaalisen median käyttöpolitiikasta, joka näyttää mukavasti laaditulta ja tuo esille myös hyödyntämisen tarpeet. Esimerkkinä on mainittu palautteen kerääminen lakiesityksistä, joka saa miettimään että missähän määrin tämä oikeasti toimii, ja onko asiaa tutkittu? No, mielenkiintoinen idea sinänsä.

Ei kommentteja: