perjantai 1. tammikuuta 2016

Vuosi 2015 - 372 kirja-arviota ja muuta pohdiskelua

Kirjoitin tähän blogiin vuonna 2015 kaikenkaikkiaan 372 postausta, mikä tarkoittaa että kirja-arvioita ilmestyi jotakuinkin yksi päivässä. Luettuja kirjoja on hiukan vähemmän, koska kaikkia kirjoja en saanut luetuksi loppuun. Muutaman kerran kirja jäi kesken kirjaston laina-ajan päättymisen takia, mutta yleensä siksi että kirja ei jaksanut kiinnostaa loppuun saakka.

Toisaalta on myös postauksia joissa käsittelin useita luettuja kirjoja kerralla.

Tässä lienee syytä kertoa, että kirja-arviot ilmestyvät usein paljon myöhemmin kuin kirjan lukeminen, sillä luen kirjoja ja kirjoitan postauksia eri tahtiin.

Yleensä minulla on useampi kymmenen kirja-arviota valmiiksi kirjoitettuna ja odottamassa postausta. Tällä hetkellä niitä on 75 kappaletta, mikä on normaalia enemmän, johtuen joulunajan lomapäivistä jolloin kirjoittelin luetuista kirjoista oikein urakalla kirja-arvioita tulevan varalle.

Syyt miksi kirjoitan tänne Valopolkuun postauksia lukemistani kirjoista (ja osin myös kirjoista joita yritin lukea) ovat pysyneet jotakuinkin ennallaan. Pidän siitä, että kirja-arviota kirjoittaessa tulee miettineeksi, mitä kirja merkitsi minulle, mitä siitä ymmärsin. Ja samalla tulen luoneeksi edes jonkinlaisen muistijäljen siitä että tämäkin teos on silmieni edessä käväissyt.

Kirja-arvioiden arkisto on osoittautunut monta kertaa hyödylliseksi, ja joskus on jopa käynyt niin että olen huomannut jo lukeneeni kirjan jonka vastikää otin luettavakseni. Ja joskus lukukokemus on vallan erilainen myöhemmällä kerralla.

2 kommenttia:

Artsi kirjoitti...

Täytyy sanoa että olen hämmästellyt välillä teikäläisen lukutahtia joka on luonnollisesti hatunnoston arvoinen. Itse luin murto-osan sinun kokonaismäärästä. Ei muuta kuin eteenpäin kohti kevättä!

Juha Haataja kirjoitti...

Kevättä kohti, talvisissa merkeissä. No, onhan tuo päivä jo pidentynyt melkein vartin verran. Kirjastosta tuli aamulla useita sähköpostiviestejä laina-ajan loppumisesta, ei näitä kaikkia lainattuja kirjoja kyllä millään ehdi lukemaan. ;-)