tiistai 19. tammikuuta 2016

Julia Quinn: The viscount who loved me

Julia Quinn tarjoilee 1800-luvun Englantiin sijoitetun romanttisen viihdykkeen, jossa pikkusisartaan varjeleva isosisko päätyy naimisiin päättäväisen sulhaskandidaatin kanssa: The viscount who loved me (Avon, 2015; ISBN 978-0062353641).Bridgerton-perheen vanhin poika Anthony on päättänyt mennä naimisiin saadakseen pojan, jolle jättää perinnöksi suvun kartano ja muu omaisuus. Morsiameksi hän valitsee Edwina Sheffieldin, jota pidetään seurapiirien tavoiteltavimpana neitona. Mutta Edwinan isosisko Kate on sitä mieltä, että Anthony on kaikkea muuta kuin kelvollinen puolisoksi hänen siskolleen, ja päättää estää avioliiton keinolla millä tahansa.

Anthony ja Kate päätyvät tilanteeseen jossa kummankin maine on pilalla, ellei tilannetta korjata pikaisella avioliitolla. Niinpä tämä taistelupari huomaakin olevansa aviopari, eikä yhteiselo ala erityisen lupaavissa merkeissä.

Romaani on kevyttä viihdettä, mutta ei hassummin kirjoitettu, ja sivuhahmoissakin on hiukan enemmän sisältöä kuin tämän tyylilajin kirjoissa yleensä.
Ei kommentteja: