keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Jo Nesbø: Verta lumella - Osa II, Lisää verta

Minulla oli vielä melkoinen aika odotusta jäljellä että saisin kirjastosta varatun Jo Nesbøn jännärin lainattua, johtuen sadoista varauksista, kunnes huomasin että teos oli kirjaston Bestseller-hyllyssä ja nappasin sen sieltä lainaan: Verta lumella - Osa II, Lisää verta (Johnny Kniga, 2015; suom. Outi Menna; ISBN 978-951-0-40807-0).Jo Nesbøn kirjoja olen lukenut vajaa tusina kappaletta, ja osasta olen pitänyt paljonkin, mutta Harry Hole -jännäreihin tuskastuin jossain vaiheessa enkä pystynyt niitä enää lukemaan. Verta lumella -kirjasarjan ensimmäinen osa teki vaikutuksen, huolimatta siitä että tarina tuntui kohtalaisen kevyeltä, ja niinpä luin sarjan toisen osan hetikohta kun sen sain lainaan.

Jännäri on sijoitettu pohjoiseen Norjaan, jossa saamelaiset ja kantaväestö, eritoten lestadiolaiset, elävät jonkinlaista yhteiseloa. Päähenkilö tupsahtaa paikalle bussin kyydissä, ja pian alkaa tapahtua monenmoista, sillä etelästä tulevat takaa-ajajat ovat kintereillä.

Muutamaan otteeseen Nesbøllä tuntuu tarina leviävän käsiin, mutta jotensakin hän saa asiansa kerrottua, ja kerrottavaa riittää, näin lyhyeen romaaniin. Parempi tämä on kuin ykkkösosa, ja sanoisinpa että paras tähänastisista, eikä ylipäänsä heti tule mieleen jännäriä joka olennaisesti parempi olisi kuin tämä, puutteistaan huolimatta. Väkivallasta tässä on kyse, ja petoksesta, ja rakkaudesta.


Ei kommentteja: