lauantai 16. tammikuuta 2016

Derek Haas: The silver bear trilogy

Derek Haas kertoo palkkamurhaajien maailmasta kolmessa jännitysromaanissa, jotka ovat tarjolla yhteen kirjaan niputettuina: The silver bear trilogy (Mullholland Books, 2012; ISBN 978-1-4447-3239-9).Teosten päähenkilö on Columbus, joka ansaitsee elantonsa palkkamurhaajana, ja uskoo kestävänsä työn aiheuttamat paineet. Mutta asiat eivät aina mene niin kuin pitäisi. Lyhyissä iskevissä tarinoissa liikutaan mustanpuhuvassa maailmassa jossa on oma kieroutunut logiikkansa, mutta ajatus siitä että tämä homma on kuin mikä työ tahansa, ei pitkän päälle kestä, ja Columbus joutuu itse palkkamurhaajien tappolistalle.

Mustanpuhuvissa tarinoissa on rosoisuutta, mutta kolme kertomusta on vähän liikaa kerralla luettavaksi. Kaunokirjallisia ansioita näissä kirjoissa ei ihmeesti ole, vaikka Haas kieltämättä osaa kirjoittaa sujuvammin kuin useimmat kovaotteisten jännärien tehtailijat.

In the shadowy world of hitmen, one man stands alone. His name is Columbus. They call him the Silver Bear. It means he will take on any assignment, complete it, and walk away clean. Columbus thinks he is immune to the pressures of his chosen career. But fate intends to prove him different.

Ei kommentteja: