maanantai 11. toukokuuta 2015

Pieter de Poortere: Hitlerin poika

Pieter de Poortere kirjoittaa historiaa uusiksi ajatusleikillä jossa Hitlerille syntyi nuoruuden hairahduksen seurauksena jälkikasvua: Hitlerin poika (Kumiorava, 2011; ISBN 978-952-67423-3-5). Toimittajina Kai Lompolojärvi ja Janne-Matti Keisala.En oikein vieläkään tiedä, mitä sarjakuvasta ajatella, eikä teoksen esittelytekstikään suuresti tässä auta:

Belgialaisen Pieter de Poorteren sanattomassa ja hulvattoman hauskassa tarinassa seurataan Adolf Hitlerin ja hänen poikansa edesottamuksia asiaan kuuluvassa 1940-luvun alun ympäristössä. Värikästä ja nauruhermoja kutkuttavaa touhua, traagisia ihmiskohtaloita unohtamatta.


Minulle tuli tarinasta pikemminkin surullinen kuin naurattava fiilis, kertomus miehestä joka kerta toisensa jälkeen epäonnistuu asioissa joihin tarttuu, joutuen sijaiskärsijäksi ja muiden pettämäksi.Antisankaritarinaksi tätä teosta voi kuvailla, ja kieltämättä tämä sanaton viestintä toimii kohtalaisen hyvin, sillä kääntämistä sarjakuvalle ei ole tarvinnut tehdä, teoksen nimeä lukuunottamatta.

Ei kommentteja: