keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Lee Child: High heat - a Jack Reacher novella

En ole vähään aikaan tarttunut e-kirjoihin, mutta kun huomasin että saatavilla kirjastosta on Lee Childin kirjoittama novelli, pistin sen saman tien varaukseen ja sittemmin luettavaksi: High heat - a Jack Reacher novella (Random House Publishing Group, 2013; ISBN 978-0-345-54664-7).Novellissa on kuutisenkymmentä sivua, eikä tästä tarinasta romaaniksi olisikaan, sen verran kevyt tarina on kyseessä, pikemminkin eräänlainen sormiharjoitus jossa Child kertoo lukuisten jännäriensä päähenkilön Jack Reacherin aikaisemmista vaiheista, siitä kun Reacher matkustaa 17-vuotiaana yksikseen New Yorkiin ja joutuu siellä tapahtumien keskipisteeseen.

Tässä on lainaus teoksen esittelytekstistä:

July 1977. Jack Reacher is almost seventeen, and he stops in New York City on the way to visit his brother at West Point. The summer heat is suffocating, the city is bankrupt, and the mad gunman known as Son of Sam is still on the loose. Reacher meets a woman with a problem, and agrees to help her . . . but then the power grid fails and the lights go out, plunging the lawless city into chaos. What does a visiting teenager do in the dark? If that visiting teenager is Jack Reacher, the answer is plenty.


Novelli alkaa tiukasti, heti ensimmäisillä riveillä Reacher päätyy keskelle välienselvittelyä, ja kuten arvata saattaa, novellin pahikset eivät tajua että teini-ikäinen Reacher on kaikkea muuta kuin heittopussi kun välienselvittelyyn asti mennään.Child osaa tiukan kirjoittamisen taidon, ja vaikka tässä novellissa Reacher muistuttaa liikaa romaanien kaiken kokenutta konkaria, melko hyvin tarina pysyy kasassa, ja Reacherin teini-ikäinen versio saa tosissaan näyttää mihin kykenee.

Ei kommentteja: