perjantai 29. toukokuuta 2015

Lotte ja Søren Hammer: Kaikella on hintansa

Lotte ja Søren Hammer vievät lukijan Grönlannin jäätikölle pohtimaan jääkuopasta löytyneen naisen surmatapausta: Kaikella on hintansa (Bazar, 2013; suom. Sanna Manninen; ISBN 978-952-279-071-2).Jännärissä liikutaan sarjamurhaajien ja psykopaattien jäljillä, yrittäen löytää todisteita tapaukselle jossa epäiltyjen joukko on rajallinen ja syyllinen näyttäisi pian olevan selvillä. Mutta ihan näin helpolla poliisit eivät rikosta ratkaise.

Kirjan teemoissa on aika lailla samanlaisia asioita kuin jännäreissä nykyisin, eli pelataan yhteen isoa salaliittoteoriaa ja rikosta tutkivien poliisien henkilökohtaisen elämän kiemuroita.

Grönlannin jäätiköltä löytyy raa'alla tavalla surmatun tanskalaisen naisen ruumis, joka on ollut piilossa 25 vuotta. Rikosylikomisario Konrad Simonsen lähetetään selvittämään tapausta, ja hän muistaa tutkineensa aiemmin täsmälleen samalla tavalla tehtyä murhaa. Tuolloin syylliseksi todettu mies on tehnyt itsemurhan, ja pian Simonsen tajuaa tämän olleen syytön. Oikea syyllinen löytyy pian, mutta todisteita ei kerta kaikkiaan ole. Tieto syyttömän miehen ajamisesta kuolemaan piinaa Simonsenia, ja hän päättää saada murhaajan vastuuseen teoistaan keinolla millä hyvänsä. Murharyhmän tutkimusten edetessä uhreja löytyy lisää, ja alkaa vaikuttaa siltä, että murhien taustalla on voimakkaita poliittisia vaikuttimia. Lopulta Simonsen joutuu päättämään, miten pitkälle hän on itse valmis menemään läheistensä vuoksi.


Kirjan loppupuolella mässäillään turhankin paljon sarjamurhaajan erikoislaatuisen manian koukeroissa. Saa nähdä innostunko lukemaan näitä dekkareita lisää.

Ei kommentteja: