tiistai 19. toukokuuta 2015

Peter James: Kuoleman kello käy

Ehdin kokonaan unohtaa, mistä Peter Jamesin dekkarissa on kyse, mutta kun vähän muistelin (ja hain esiin kirjan tiedot), tajusin että tämähän oli laadukas jännäri: Kuoleman kello käy (Minerva, 2014; suom. Maikki Soro; ISBN 978-952-312-014-3).Teoksen esittelytekstissä kerrotaan romaanista näin:

Syrjäisessä brightonilaisessa kartanossa tapahtuu törkeä ryöstö, jonka seurauksena rikoksen pahoinpidelty uhri, 98-vuotias Aileen McWhirter kuolee, ja miljoonien arvosta antiikkia ja taidetta katoaa tietymättömiin. Ryöstetyn omaisuuden joukossa on yksi mittaamattoman arvokas esine, jonka vuoksi Aileenin perhe on valmis ottamaan lain omiin käsiinsä ja tekemään mitä hyvänsä sen saamiseksi takaisin. Kadonneen perhekalleuden takana on tarina, joka ulottuu aina vuoteen 1922 ja New Yorkin mafiasotiin.


Kirja kertoo tapahtumista usealla eri tasolla, limittäen 1920-luvun tapahtumia nykyajan laittomaan antiikkiesineiden kauppaan. Roistojen kesken käydään kovaotteista välienselvittelyä, jossa poliisi on sivustakatsoja.

Tämä romaani on yhdeksäs kirjasarjassa, joissa rikoksia tutkii ylikomisario Roy Grace. En ole kirjoja lukenut järjestyksessä, mutta tämän romaanin osalta ainakaan ei tästä ollut haittaa, sen verran itsenäinen tarina tässä on kyseessä.

Ei kommentteja: