maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ransom Riggs ja Cassandra Jean: Miss Peregrines home for peculiar children - the graphic novel

Ransom Riggs on kirjoittanut ja Cassandra Jean kuvittanut tämän tarinan, jossa tehdään aikamatka 1940-luvun Englantiin ja samalla liikutaan erikoislaatuisten fantasiaelementtien maailmassa: Miss Peregrines home for peculiar children - the graphic novel (Headline, 2013; ISBN 978-1-4722-1056-2).



Heti kärkeen on sanottava, että tarina koukutti niin kovasti että olin jo varaamasta kirjastosta jatko-osaa, kunnes tajusin että teoksen jatko-osa ilmestyy vasta vuonna 2014. Ja sitten tajusin että nythän on jo vuosi 2014, mutta eipä se auttanut sillä teos ei ollut vielä saatavilla.



Teos perustuu Riggsin kirjoittamaan samannimiseen romaaniin, joka on suomennettu nimellä Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille. Romaanin sarjakuvasovitus onnistuu luomaan omalaatuisen kuvan menneestä maailmasta ja oudoista ilmiöistä.

Päähenkilön isoisä on kertonut hänelle lapsena mielikuvituksellisia tarinoita, mutta iän karttuessa näiden satuilujen luonne paljastui. Kunnes sitten isoisä kuolee, ja käy ilmi että hänen tarinoissaan saattoi olla perää.

Ei kommentteja: