perjantai 28. maaliskuuta 2014

Mark Millar ja John Romita Jr: Kick-ass

Mark Millar on kirjoittanut ja John Romita Jr piirtänyt tämän sarjakuvan, joka väkivaltaisuudessaan oli paikoitellen suorastaan inhottava, siinä määrin että on ihmeteltävä mitä tässä yritetään saada sanotuksi: Kick-ass (Titan Books, 2010; ISBN
978-0-85768-102-7).Sarjakuva kertoo lukiossa opiskelevasta Dave Lizewskistä, jolla on päähänpiintymä supersankareista. Dave hankkii itselleen supersankariasun ja päättää ruveta toimimaan kuten ihailunsa kohteet. Turpiin tulee niin pahasti että Dave joutuu pitkäksi aikaa sairaalaan.

Kun hän toivuttuaan jälleen palaa kadulle supersankariasussaan ja pelastaa miehen pahoinpitelyltä, lataa paikalla ollut ohikulkija tapahtumasta videon nettiin, jolloin Daven supersankarihahmosta tulee kuuluisa.Sarjakuvasta on tehty samanniminen elokuva, jota en ole nähnyt. Jossain määrin tuntuu siltä, että tässä sarjakuvassa kritisoidaan julkisuudenkipeyttä ja sankarimyyttiä, mutta samaan hengenvetoon tulee fiilis, että toisaalta juuri julkisuudenkipeys ja sankarimyytti ovat sarjakuvan olemassaolon syy.

Ei kommentteja: