sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Jouni Hynynen: Paskapuhetta

Jouni Hynynen on jonkinlainen muusikko, piti ihan katsoa Wikipediasta että millainen, ja metallimusiikkiin näyttää se homma liittyvän. Melkoista paukutusta löytyy tästä kirjoituskokoelmastakin, jossa lyödään aika ajoin ihan olan takaa: Paskapuhetta (Like, 2013; ISBN 978-952-01-0947-9).Hynynen suomii niin politiikkaa kuin musiikkialaa, vähän stereotyypillisellä tavalla nostamalla esiin miehistä uhoa ja alkoholin melko runsasta käyttöä.

Eikä hän jätä tilaisuutta käyttämättä ottaessaan käsittelyyn muusikkokollegojensa tuotannon, esimerkiksi sen kun Juha Tapio teki joululevyn:

... myöntäähän mies asian itsekin: hän haluaa liittyä kuoroon, joka tienaa selvää rahaa levyttämällä nipun joululauluja nopeasti ja halvalla. Tässä ei tavallaan ole mitään vikaa. Pikemminkin herää kysymys, kuka tätä paskaa suostuu ostamaan.

Me suomalaiset tietysti. Ja me luulemme vielä olevamme syvällisesti ajattelevaa kansaa.

Idiootteja me olemme.


Kirja on lyhyt, 151 sivua, mikä on oikein hyvä. Sen verran kovaa tulitusta tämä teksti on että kovin isoa annosta ei lukea jaksa. Parhaimmillaan Hynynen iskee hykerryttävän reippaasti ja vieläpä maaliin, eikä tietty ilkeyskään haittaa kun kaveri laittaa samalla myös itsensä peliin. Kyllä paskempiakin kirjoja on julkaistu.

2 kommenttia:

Sirpa Nayeripoor kirjoitti...

Kotiteollisuuden musiikki ei varsinaisesti metallimusiikkia ole, vaikka sen särökitarat ja soinnillinen raskaus ylipäänsä siihen viittaakin. Joka tapauksessa KT:n biisien lyriikat on hienoja, Hynysen kirjoittamia, ja mikäli haluaa oikeasti nähdä kyseisen herran kirjalliset lahjat, kannattaakin ennemmin tutkia niitä biisien sanoja. Minun mielestä Hynynen ottaa luovan verbaalisen kirjoittamisenkin tosissaan vasta musiikkinsa kanssa;)
yst.t. Sirpa Nayeripoor

Juha Haataja kirjoitti...

Kiitos, Sirpa. Musiikista en juuri mitään tiedä joten hyvä että korjasit väitettäni. Näköjään Helmetissäkin on tässä suhteessa tietojen osalta toivottavaa kun eräillä Kotiteollisuus-nimellä varustetuilla tuotoksilla on heavy metal -leima. Ehkäpä noita biisien sanoituksia tosiaan pitäisi vilkaista.