lauantai 22. maaliskuuta 2014

Tommi Liimatta: Rautanaula

Tämä Tommi Liimattan romaani muistui mieleen vasta eräpäivänä, eikä kirjaa voinut uusia kun siitä oli niin paljon varauksia, lähes 200. Mutta ajattelin että luen vähän kirjaa alusta ennen sen palauttamista, ja niin siinä sitten kävi, että päivän verran meni yliajalle tämän kirjan palauttaminen, niin kovasti tarina nappasi kiinni: Rautanaula (Like, 2013; ISBN 978-952-01-0872-4).



Kirja kertoo Kai Malmirinteestä, menestyksekkäästä myyntiedustajasta, ja hänen vaimostaan Raisasta, joka katoaa Kain myyntimatkan aikana. Kai on melkoinen naistenmies, ja alkoholia kuluu isot määrät niin kotona kuin reissussa. Mutta kauppa käy.

Liimatta laittaa Kain pitämään myymisen taidosta puheen, joka on melkoista verbaalista ilotulitusta, ja niin vinosta perspektiivistä kasattu että tässä on tavaraa kerros kerroksen päällä.



Kirjan jännitys ei kuitenkaan ihan loppuun asti kanna, mutta se ei kauheasti haitannut, sillä Liimatta osaa kirjoittaa sillä tavalla ovelasti että tekstiä makustelee ihan mielellään pidempäänkin. Tämä on kirja jonka voisi lainata luettavaksi uudelleenkin, kunhan nyt kovin ruuhka ensin hellittää, lukijoita kun tälle kirjalle piisaa.

Ei kommentteja: