tiistai 25. maaliskuuta 2014

Warren Ellis ja Paul Duffield: FreakAngels - Volume two

En saanut FreakAngels-kirjasarjan ensimmäisestä osasta kovin positiivista vaikutelmaa, mutta niin vain menin lainaamaan seuraavan kirjan. Tarinan kirjoittaja on Warren Ellis ja piirtäjä Paul Duffield. Tämä teos osoittautui kiinnostavammaksi kuin ensimmäinen sarjakuvakirja: FreakAngels - Volume two (Avatar Press, 2009; ISBN 1-59291-071-8).Sarjakuvakirjassa eletään tulvan valtaamassa Lontoossa, ja ulkopuolelta tulee aika ajoin muukalaisia tai hyökkääjiä, joiden varalta FreakAngels-heimolaiset pitävät vahtia. Mutta samalla he yrittävät rakentaa pohjaa elämälle, ja yhteiskunnan uudelleenrakennustakin yritetään.Tämä maailmanlopun tarina on pohdiskelevampi ja syvällisempi kuin ensimmäinen osa, mutta tässäkin on mielestäni tarpeetonta väkivaltaa, joka niin leimasi ensimmäistä osaa. Dystopiaa tässä kuvataan, maailmaa johon iski särön kahdentoista nuoren ihmisen kummalliset kyvyt, joita ei pystytty ymmärtämään saati hyväksymään.

Sen verran tarinan kuljetus parani, että seuraavakin osa piti ottaa luettavaksi heti perään.

2 kommenttia:

Artsi kirjoitti...

Hyllyssä odottaisi W. Elliksen Transmetropolitan, gonzoilevan sarjan ensimmäinen osa. Vaikuttaa hyvältä kirjoittajalta.

Juha Haataja kirjoitti...

Jahas, kirjastosta löytyy kymmenkunta kirjaa tuosta Transmetropolitan-sarjasta, pistin varaukseen osat "Transmetropolitan. 0 : Tales of human waste" ja "Transmetropolitan. 1 : Back on the street". Saa nähdä mitä tämä nyt sitten on, kiitos vinkistä.

Ihan hirveän vakuuttunut en ole siitä että Warren Ellis osaisi kirjoittaa tarinoita, mutta useampi sarjakuvakirja on jo tullut silti luettua.