lauantai 23. huhtikuuta 2011

Valokuvausta yöllä

Harold Davis on kirjoittanut mielenkiintoisen kirjan valokuvauksesta yöllä, Creative Night - Digital Photography Tips & Techniques (Wiley, 2010). Nykyaikainen digikamera pystyy näkemään pimeällä paremmin kuin ihmissilmä, pitkien valotusaikojen avulla. Tämä tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa muuten pimeäksi (?) jäävään maailmaan.

Davis osaa asiansa. Olen itse käyttänyt Panasonic LX3 -pokkaria ja minijalustaa valokuvaukseen talven pimeinä iltoina, ja oppinut kantapään kautta yhtä ja toista. Kirja tarjosi paljon uusia ajatuksia ja vahvisti omia kokemuksia.

Davis on tosissaan paneutunut aiheeseen ja tuo hyvin esille niin yön tekniset haasteet kuin valokuvauksen luovat mahdollisuudet.

Davisin kuvat ovat vaikuttavia esimerkkejä lajissaan. Hän käyttää jalustaa ja digijärkkäriä, ja menee nykytekniikan äärirajoille asti muun muassa kameroiden akunkeston ja kohinan poiston suhteen.

Davis käsittelee monenlaisia aiheita, niin urbaania ympäristöä kuin luontoa kuin tähtivalokuvaustakin.

Vinkki kukkien tai tavanomaisten kodin esineiden kuvaamiseksi yön valossa oli mielenkiintoinen, sitä voisi ainakin kokeilla.

Ei kommentteja: