maanantai 9. maaliskuuta 2015

Prince of Persia - sarjakuvaromaani

Tämän sarjakuvaromaanin sanotaan pohjautuvan Prince of Persia -videopeliin ja elokuvaan, mutta koska kummastakaan en tiedä mitään, en tiennyt mitä odottaa, mutta ihan kelpo sarjakuva tämä oli: Prince of Persia - sarjakuvaromaani (Gummerus, 2010; ISBN 978-951-20-8302-2).Teoksen tekijöistä kerrotaan seuraavaa:

Jordan Mechner loi ensimmäisen Prince of Persia -tietokonepelin vuonna 1989. Menestyspeli sai vuosien kuluessa kahdeksan jatko-osaa ja synnytti myös Disneyn Prince of Persia -elokuvan, joka saa ensi-iltansa toukokuussa 2010. Tämä A.B. Sinan käsikirjoittama ja taiteilijapariskunta LeUyen Phamin ja Alex Puvillandin kuvittama sarjakuvaromaani kertoo tarinan tuon legendaarisen hahmon taustalta.


Ja kirjan esittelyteksti on seuraava:

Kauan sitten Persiassa eli prinssi – kunniallinen mies ja erinomainen johtaja. Ja kansa rakasti häntä. Enää hänen nimeään ei muisteta. Hänestä puhutaan vain Prinssinä, ja hänen jälkeensä on tullut muita prinssejä – ja heissä kaikissa eli alkuperäisen Prinssin henki, sillä Persiassa aika kulkee kehää, ja mikä on tapahtunut kerran tapahtuu uudelleen. Tämä on tarina kahdesta noista prinsseistä sekä siteestä, joka kytkee heidän kohtalonsa yhteen.


Mitäpä tässä muuta sanomaan, asiansa osaavien tekijöiden satumainen kertomus menneestä maailmasta.


Ei kommentteja: