sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet

Kati Närhi tasapainottelee huumorin ja vakavuuden välillä onnistuneesti tässä nuortensarjakuvassa, jossa selvitetään perhesalaisuuksia ja muitakin outoja asioita: Saniaislehdon salaisuudet (WSOY, 2010; ISBN 978-951-0-36316-4).Kirjassa tapahtuu yhtä ja toista hassua, oikeastaan absurdiakin, mutta merkillisellä tavalla tämä tarina pysyy koossa, ja tarina sekä piirrokset istuvat erinomaisesti yhteen.

Tarinan päähenkilö on orpo Agnes-tyttö, joka saa päähänsä selvittää mitä kummallisia asioita hänen kotikaupungissaan Planktonissa tapahtuu. Ja samalla hän tulee selvittäneeksi myös oman perheensä historian, muun muassa sen mistä mummon kummallinen käytös johtuu.Tässä ote teoksen esittelytekstistä:

Albumi koostuu yhdestätoista tarinasta, joiden taustalla häälyy Agnesin vanhempien arvoitus. Agnes ei tiedä vanhemmistaan juuri mitään, isoisästä hän on nähnyt jalat valokuvassa. Orpotyttö asuu mummonsa kanssa, joka vastaa kiusallisiin kysymyksiin heittämällä humpaksi. Onneksi teinitytön arki on täynnä pienempiäkin ongelmia: Nikke Knatterton -tyylisellä suoruudella selvitetään paitsi apteekkarin biologiset tutkimusretket myös alusvaateputiikin omistajan todellinen minä.

Ei kommentteja: