lauantai 21. maaliskuuta 2015

Ian Rankin: The complaints

Olen lukenut aika monta Ian Rankinin dekkaria, niitä joiden keskeisenä henkilönä on poliisi John Rebus, mutta tässä olikin ihan toinen lähtökohta, ja toinen päähenkilö, sillä aiheena on poliisin sisäinen tutkinta: The complaints (Orion, 2010; ISBN 978-1-4091-0359-2).Rebus-dekkareista olen pitänyt taukoa, sillä ne tuntuvat toistavan samaa kuviota liiankin ahkerasti, mutta kirjoittaa Rankin osaa, siitä ei mihinkään pääse, ja hyvin hän suoriutuu tästä urakasta.

Toisten poliisien toimintaa tutkivien poliisien työnkuva ei kaikkein auvoisimpia ole, mutta teoksen päähenkilö Malcolm Fox istuu tähän tehtävään kuin nakutettu, sillä hän ei kuvia kumartele eikä lopeta lain väärälle puolelle eksyneiden poliisien jahtaamista.

Mutta nyt käykin niin, että Foxin pään menoksi on rakennettu melkoinen juoni, ja pian Fox huomaa itse olevansa tutkinnan kohteena ja syytettyjen penkillä.

Luulin, että tämä dekkari on ainoa laatuaan, mutta sitten selvisi että näitä Fox-dekkareita on ilmestynyt useampiakin, ja osassa on mukana myös Rebus. Ehkäpä pitäisi vielä toinen tämmöinen ottaa luettavaksi, kunhan tästä nyt ensin on riittävästi toipunut.

Ei kommentteja: