tiistai 24. maaliskuuta 2015

Ben Brooks: Grow up

Ben Brooks paljastaa tässä romaanissa, että teini-ikäiset ovat idiootteja, mutta mikäs siinä jos tämän tekee näin tyylikkäällä vaikkakin paikoitellen ylitseampuvan ronskilla huumorilla: Grow up (Canongate, 2011; ISBN 978-0-85786-187-0).Kirja kertoo aikuiseksi kasvamisesta ja monenlaisesta kipuilusta sekä siitä, millaista on nuoren ihmisen elämä kun odotukset painavat päälle ja samaan aikaan kaveripiiri tarjoaa lukemattomia tapoja toteuttaa itseään eli toisin sanoen toimia totaalisen idioottimaisesti.

Romaanista voisi sanoa, että se on tautisen hyvä tai ainakin tautinen, siinä määrin että jonkinlaisia fyysisiä reaktioita tapahtui niin että ihmettelin, ja pariin otteeseen oli noustava kävelemään pientä ympyrää samalla kun mutisin itsekseni.

Jos kirjoittajalle tai hänen tuttavilleen on tapahtunut kymmenesosakaan näistä jutuista mitä tässä kirjassa, ihme että hän on nykyään vapaalla jalalla tai jotakuinkin järjissään.

Ei ole helppoa aikuiseksi kasvaminen näinä päivinä. Sydäntäsärkevää suorastaan. Mutta sellaista se on tainnut olla aina, kun tarkemmin asiaa ajattelee.

Ei kommentteja: