maanantai 13. kesäkuuta 2016

Lauri Laukkanen: Camp Creative - luova valokuvaus ja kuvankäsittely

Lauri Laukkanen perehdyttää lukijan näyttävien valokuvien tekemiseen, ja erityisesti mainosten maailma tuntuu olevan tekijän ominta aluetta: Camp Creative - luova valokuvaus ja kuvankäsittely (Docendo, 2015; ISBN 978-952-291-185-8).Kirjassa on kaksi aikalailla erilaista osaa. Ensimmäisessä osassa pohditaan luovuuden merkitystä ja harjoitellaan ideointia esimerkiksi sana-assosiaatioiden avulla. Toisessa osassa taas käydään läpi Photoshop-ohjelman mahdollisuuksia esimerkkien pohjalta. Lukijalle selviää miten mainoskuvista löytyvät suorastaan epäinhimillisiltä näyttävät ihmishahmot saavat muotonsa tietokoneen kuvaruudulla.Suomen ensimmäinen kattava luovuutta, valokuvaamista ja luovaa kuvankäsittelyä käsittelevä teos - käsikirja kaikille niille, jotka haluavat tutkia ja kehittää omaa luovuuttaan.

Mitä on luovuus? Voiko kadonneen luovuuden oppia uudelleen? Miten sitä voidaan kehittää? Miten ideoita toteutetaan, ja kuinka tavoitteita asetetaan? Kirjan ensimmäinen osa vastaa muun muassa näihin luovuutta ja ideointia käsitteleviin kysymyksiin. Se käsittelee luovuutta käytännön tasolla sisältäen myös harjoitteita, vinkkejä ja tekniikoita, jotka auttavat lukijaa saavuttamaan oman luovuutensa maksimaalisen tason. Kirjan pääpaino on kuitenkin luovassa valokuvaamisessa ja kuvankäsittelyssä. Mikä on "tavallisen" ja luovan valokuvaamisen ero? Mitä ihmettä tarkoittaa visuaalinen identiteetti ja miksi sen löytäminen on valokuvaajalle tärkeää? Kuinka keksitään luovia tarinoita ja kuvaideoita? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus kirjan toisesta osasta.

Koko kirjan näkökulma on käytännönläheinen, ja erityisesti sitä on kuvankäsittelyosio. Siinä lukija oppii askel askeleelta kaikki tarvitsemansa tekniikat luovien valokuvien ja ideoiden toteuttamiseen kattavien case study -tyyppisten esimerkkitapausten kautta.

Lauri Laukkanen on yksi maailman nuorimmista kansainvälisesti työskentelevistä mainosvalokuvaajista ja -ohjaajista. Mediatuotantoyhtiönsä pyörittämisen ohessa hän kiertää maailmaa opettaen workshopeissa sekä luennoiden luovuudesta, valokuvaamisesta ja yrittäjyydestä messuilla, kouluissa ja eri järjestöissä. Nämä kiitetyt luovuutta ja luovaa valokuvaamista käsittelevät luennot herättivät kustantajan kiinnostuksen ja johtivat pitkän suunnitteluprosessin kautta tämän teoksen syntyyn.

Ei kommentteja: