tiistai 21. kesäkuuta 2016

Anita Loos: A girl like I

Anita Loos kertoo pitkän elämänsä alkupuolesta melkoisen omaperäisellä tavalla, ikään kuin tuttavalleen jutustellen, mennen hyvin yksityisiin asioihin samalla kun lukijaa mietityttää missä määrin kaikki kerrotut asiat tapahtuivat juuri niin kuin Loos niistä kertoo: A girl like I (The Viking Press, 1966).Kirjailijan elämästä löytyy pitkänpuoleinen artikkeli Wikipediasta, ja sitä oli pakko lueskella jotta tämän kirjan kertomuksia sai jotenkuten sovitettua raameihin. En kirjaa lukenut alusta loppuun, vaan sieltä täältä otteita, mutta yllättävän pitkäänkin saatoin tarinaan mukaan tempautua, niin taitava kirjoittaja tässä on kyseessä.

Kirjasta käy ilmi melkoisen laaja yleissivistys, vaikka kouluja ei tullut käytyäkään, ja Wikipedia puolestaan kertoi missä määrin Loosin kirjoittamiin juttuihin voi luottaa, sillä hänellä oli tapana värittää asioita, muun muassa väittää olevansa paljon nuorempi kuin todellisuudessa olikaan.

The author wickedly remembers and delectably recounts the scandals, gossip and glorious intimacies of the golden age of Hollywood.

Ei kommentteja: