sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Jilly Cooper: Jump!

Jilly Cooperin viihderomaanissa on 921 sivua, ja kirjan sivuilla riittää hevosurheilun maailmasta kertovaa saippuaoopperaa yllin kyllin: Jump! (Corgi Books, 2011; ISBN 978-0-552-15780-3).



Ehkä kaikkein hämmentävintä tässä kirjassa oli sen henkilöhahmojen epämiellyttävyys, sillä päähenkilö Ettaa lukuunottamatta kirjasta ei tuntunut löytyvän juuri yhtään hahmoa jota ei olisi ajan mittaan (ja useimmiten saman tien) ruvennut inhoamaan. Ja Etta-rouva puolestaan on kiltti, ystävällinen, iästään huolimatta hyvin säilynyt naisihminen, jolle sattuu ja tapahtuu, erityisesti silloin kun hän joutuu miehensä ja lastensa pompoteltavaksi.

Luin kirjasta vähän toistasataa sivua, selaten tarinaa sieltä täältä, luntaten loppuratkaisun. Ihmetyttää että tämän kaltainen romaani on myyntitilastojen kärkipaikoilla, mutta ehkä syynä on se että kaikessa liioittelevuudessaan tarinassa on jotain perienglantilaista, vaikkakin totaalisen yliampuvalla tavalla kerrottuna.



Jilly Cooper returns to horses in a fabulously entertaining romp through the world of jump racing. Etta Bancroft - sweet, kind, still beautiful - adores racing and harbours a crush on one of its stars, the handsome, high-handed owner-trainer Rupert Campbell-Black.

Ei kommentteja: