torstai 31. maaliskuuta 2016

Linwood Barclay: Trust your eyes

Linwood Barclay kutoo jännitysromaaniinsa teknologiaa hyödyntäviä juonenkäänteitä, ja psykiatriallakin on oma roolinsa tapahtumien selvittelyssä: Trust your eyes (Orion, 2012; ISBN 978-1-4091-1502-1).Romaanin lähtökohta on sinänsä mielenkiintoinen: netin karttapalvelusta löytyy näkymä New Yorkin kadulle, ja kadunvarren talossa olevassa ikkunassa jotakuta kuristetaan kuoliaaksi. Ikkunan löytänyt mies on vainoharhainen skitsofreenikko, ja hänen veljensä joutuu pohtimaan onko kyse kuvitelmasta vai onko todellakin kyse nettipalvelun tallentamasta väkivallanteosta.

Romaanissa on melkoisesti sivuja, ja paljon sattuu ja tapahtuu, mutta loppujen lopuksi kirja oli pettymys, mitään erityisen omaperäistä ei kirjoittajalla ollut kerrottavanaan.

A schizophrenic man spends his days and nights on a website called Whirl360, believing he's employed by the CIA to store the details of every town and city in the world in his head. Then one day, he sees something that shouldn't be there: a woman being murdered behind a window on a New York street. Suddenly Thomas has more to deal with than just his delusions, as he gets drawn into a deadly conspiracy.Ei kommentteja: