tiistai 8. maaliskuuta 2016

Jane Ashford: Married to a perfect stranger

Jane Ashford tarjoaa historiallisen viihderomaanin, jossa yllättäen on aineksia enemmän kuin lajityypissä yleensä on, voisi jopa sanoa että tässä ollaan jo lähellä kaunokirjallisuutta: Married to a perfect stranger (Sourcebooks, 2015; ISBN 978-1-4926-0191-3).Kirjan päähenkilöt, Mary Fleming ja John Bexley, menevät naimisiin sukujen keskinäisen sopimuksen pohjalta, mutta John lähtee lähes samantien kahden vuoden virkamatkalle Kiinaan.

Quiet and obliging, Mary Fleming and John Bexley marry to please their families and John immediately leaves on a two-year diplomatic mission. Now John is back, and everything they thought they knew about each other was wrong.


Kahdessa vuodessa nuori ihminen voi muuttua suuresti, ja niinpä aviopuolisot huomaavat olevansa naimisissa aivan vieraan oloisen ihmisen kanssa. Johnista on tullut urallaan menestyvä kunnianhimoinen diplomaatti, ja Mary puolestaan on oppinut omatoimisesti kantamaan huolta vanhan, dementiasta kärsivän sukulaisensa koko taloudesta.

Kaksi vahvatahtoista, aivan eri asioista kiinnostunutta ihmistä ottavat romaanissa toisistaan mittaa. Kirjan loppu on jonkinlainen lässähdys, mutta alkupuoli romaanista toimii vallan mallikkaasti.


Ei kommentteja: