maanantai 21. maaliskuuta 2016

Debra Webb: Past sins

Miksi pitäisi kutsua kirjoja, joiden sisäiset ristiriitaisuudet ovat niin räikeitä että tuntuu kuin kirja olisi vaarassa räjähtää kappaleiksi millä hetkellä tahansa? Tällainen on Debra Webbin jännitysromaani Past sins (Silhouette, 2006; ISBN 978-1-55254-485-3).Kirjan päähenkilö on psykologina toimiva lääketieteen tohtori - ja entinen valtion tiedustelupalvelulle töitä tehnyt salamurhaaja. Jo tämä lähtökohta nostaa karvat pystyyn, ja sitten on vielä se, että kirjan hahmojen päänuppien logiikka on kerta kaikkiaan käsittämätöntä ja he tuntuvat elävän maailmassa joka on kummallisempi kuin 99,9 % fantasiakirjallisuudesta.

No, ehkä kyse on vain siitä että kirja on tehdastuotantona tehtyä reseptikamaa: sekoitetaan jännittäviä asioita keskenään ja ehkä lopputulos on myyntikelpoinen.

Dr. Olivia Mills has a past...one she faked her own death to escape. But one phone call destroys her carefully planned new life. See, Olivia isn't Olivia at all -- she is Vanessa Clark, former black ops assassin. And she's been ordered to kill someone she loves.

When her old flame and ex-partner Holt Landry shows up, things get even more complicated. Once, he'd betrayed her. Now he asks for her trust. The more Olivia uncovers, the more she realizes the past is not what it seems. And if she doesn't go back, this time she'll die for real.Ei kommentteja: