torstai 18. syyskuuta 2014

Seppo Jokinen: Mustat sydämet

Pidin melko lailla taukoa Seppo Jokisen dekkareiden välillä, mutta kun huomasin uusimman dekkarin saaneen rutkasti kehuja, piti se lainata kirjastosta. Ja oikein onnistuneen tarinan Jokinen tarjoilee, tällä kertaa rikosta selvitellään Australiassa asti: Mustat sydämet (Crime Time, 2014; ISBN 978-952-289-136-5).Jokisen tyyliin kuuluu hiukan töksähtelevä kerronta, vähän niin kuin kirjojen päähenkilökin töksähtelee ja törmäilee, mutta ei anna periksi kun jonkin asian päättää ottaa hoitaakseen.

Poliisit ovat lomamatkalla Australiassa, osallistuakseen maratonjuoksuun, mutta sitten tuleekin pähkinä purtavaksi kun suomalaiset maahanmuuttajat ottavat yhteyttä selvittääkseen kummallisia tapahtumia, niin murhaa ja ihmisryöstöä kuin jalokivien varkautta.

Australiaa reissataan oikein kunnolla, ja mantereen koosta antaa Jokinen uskottavalta kuulostavan aavistuksen. Suomalaisten elämä Australiaan muuton jälkeen ei ole ollut kaikilta osin helppoa, mutta jotenkin on sentään pärjätty, jotkut ovat menestyneetkin. Mutta huijareita on liikkeellä, ja murhaepäily kuumentaa suomalaisten välisiä tuntoja.

Ei kommentteja: