tiistai 30. syyskuuta 2014

Jodorowsky ja Moebius: Incal

Jodorowsky on kirjoittanut ja Moebius kuvittanut tämän fantasiasarjakuvan, jossa kuvataan hyvän ja pahan välistä taistelua suurimittaisen avaruusoopperan kulisseissa: Incal (Egmont, 2011; ISBN 978-952-233-407-7). Teoksen ovat suomentaneet Kirsi Kinnunen ja Saila Kinnunen.Teoksessa on yli 300 sivua, ja se sisältää seuraavat sarjakuva-albumit: Musta Incal, Valon Incal, Alinen maailma, Ylinen maailma, Viides olomuoto - uinuva galaksi ja Viides olomuoto - planeetta Difool.Täytyy kyllä sanoa, että paikka paikoin tarina oli vaivaannuttavan nolostuttava, enkä taida olla tämmöiselle kertomukselle oikeaa kohderyhmää, muutama kymmenen vuotta liikaa ikää kaiketi, ja ehkä tämmöisestä suurimittaisesta avaruudessa käytävän sodan tarinasta on jo aikakin ajanut ohi.

Mutta muutamassa kohdin tarina rullasi eteenpäin ihan mallikkaasti, eikä Moebius piirtäjänä ole rutiininomaisimmillaankaan huono.

2 kommenttia:

Losrandir kirjoitti...

Mitkä kohdat nolostivat sinua?

Juha Haataja kirjoitti...

Kirjan lukemisesta on aikaa. Muistaakseni kerronta oli paikka paikoin naivia ja vailla syvällisyyttä, tuli myötähäpeää tekijöiden puolesta.