tiistai 24. joulukuuta 2013

Harri Kalha: Birger Kaipiainen

Harri Kalha kertoo keramiikkataitelijasta, josta en tiennyt mitään ennen kuin tämän kirjan kirjastosta sain lainatuksi: Birger Kaipiainen (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2013; ISBN 978-952-222-457-6).Kirjan kannessa on aukko, joka sopii hyvin teemaan, eräänlainen taideteos on tämä kirjakin.

En enää muista mikä teokseen sai tarttumaan, sillä keramiikka ei ole koskaan erityisesti kiinnostanut. Täytyy kyllä myöntää, että kirjan kuvitus ja niissä näkyvät keramiikkaesineet ja taideteokset tekivät vaikutuksen, aikamoisen omaperäisellä tavalla Kaipiainen toteutti visioitaan.Teos pohtii Kaipiaista paitsi taiteilijana myös ihmisenä, mutta kovin pitkälle tällä linjalla ei edetä, taide on pääasia, niin kuin pitääkin.

2 kommenttia:

Jarno kirjoitti...

Varmuudeksi muistutan kiinnostuneita poikkeamaan Espoossa 12.1. mennessä näyttelyssä, jonka tiimoilta kirjakin on kirjoitettu. Näyttelyssä on myös video taiteilijan elämästä.
Samassa rakennuksessahan on toki muitakin museoita samaan hintaan.

Juha Haataja kirjoitti...

Jarno, suuret kiitokset vinkistä, enpä olisi tuota tiennyt. Täytyykin katsoa josko jälkikasvunkin saisi tuonne menosta innostumaan, liputkin taisivat lapsille olla edullisia ellei jopa peräti ilmaisia.

Kunhan nyt täältä Sotkamosta ensin päästään etelään. Lunta sentään täällä on, mutta se on muuttumassa vedeksi kovaa vauhtia...