torstai 26. joulukuuta 2013

Harlan Coben: Viaton

Harlan Cobenin jännäri löytyi kirjaston englanninkielisten palautettujen kirjojen laatikosta, vaikka ihan suomenkielinen tämä on: Viaton (WSOY, 2008; suom. Jukka Jääskeläinen; ISBN 978-952-459-846-0).

Tätä arviota kirjoittaessa huomasin että Helmetissä teos oli saanut vain kaksi tähteä (kolme arviointia), mitä olisin pitänyt kovin alhaisena alettuani teosta lukea, mutta sen luettuani olen aika lailla samoilla linjoilla.

Cobenin jännärin asetelma oli kiinnostava, pääroolissa on opiskelijaporukan tappelunnujakassa toisen opiskelijan surmannut ja siitä vankilaan tuomittu Matt, jonka elämä alkaa taas olla raiteillaan, sillä hän on naimisissa, asuntoa etsitään ja lapsikin on tulossa. Mutta jotenkin tämä tarina ei nyt toimi, vaikka yllätyksiä on luvassa yksi toisensa jälkeen.

En pystynyt suhtautumaan Mattiin erityisen positiivisesti, jotain päälleliimatun makuista tässä oli, ikään kuin Coben ei olisi itsekään ollut vakuuttunut kertomansa tarinan järkevyydestä. Ilmeisesti Coben on parhaimmillaan ihan hyvä dekkaristi, mutta tämän lukeminen oli melkoista pakkopullaa loppua kohden, tarina vain ei toimi niin kuin toivoisi. Ja sivujakin on 505, ihan liian paljon tällaisilla eväillä kirjoitettuun dekkariin.

Ei kommentteja: