tiistai 14. marraskuuta 2017

Tea Karvinen: Kansallispuistot - maamme luonnon helmet

Tea Karvinen tarjoaa komean paketin suomalaista luontokokemusta, esitellen kaikki 40 kansallispuistoa: Kansallispuistot - maamme luonnon helmet (Docendo, 2017; ISBN 978-952-291-372-2).Kirjassa on omakohtaisen kokemuksen tuntua, ja vaikka yksittäisistä kohteita ei kovin perusteellista kuvausta tähänkään sivumäärään saa mahtumaan, paljon on silti päätynyt mukaan. Kuvitus onnistuu viestimään kansallispuistojen ominaispiirteistä, mikä ei ole helppoa sekään.Ainutlaatuinen valokuva- ja tietokirja maamme hienoimmista luontokohteista.

Kirja esittelee kaikki Suomen 40 kansallispuistoa Saaristomereltä Lemmenjoelle, uusimpana kesäkuussa 2017 avattava Hossa. Se kertoo kansallispuistojen upeimmista kohteista ja tuo esille kunkin puiston erityispiirteet. Jokaisella kansallispuistolla on oma tarinansa.

Mielenkiintoiset käytännön kokemukset elävöittävät tietoainesta ja vievät lukijan mukaan maastoon. Taustalla ovat yli sadan asiantuntijan paikan päällä, erilaisilla retkillä tehdyt haastattelut. Kaiken kruunaavat asialleen omistautuneen valokuvaajan upeat kuvat.

Kirja kannustaa ihmisiä ulos omille tutkimusmatkoilleen, oli se sitten lähiympäristöön tai Lapin tuntureille. Mitä enemmän ihminen viettää aikaa luonnossa, sitä enemmän hän haluaa ymmärtää ympäristöään ja ottaa asioista selvää.

Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt kirjan osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 virallista ohjelmaa. Kirja on osa laajempaa hanketta, johon kuuluu myös koulukierroksien ja luontoiltojen järjestäminen eri puolilla Suomea sekä kiertävä valokuvanäyttely.

Tea Karvinen on rovaniemeläinen ammattiluontokuvaaja ja toimittaja, joka on vuodesta 2010 lähtien viettänyt yli 700 päivää Suomen kansallispuistoissa.

Ei kommentteja: