sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Cecelia Ahern: Sateenkaaren tuolla puolen

Jatkoin Cecelia Ahernin viihderomaanien lukemista kun vauhtiin pääsin, tarttuen hänen toiseen teokseensa, jossa kaksi lapsuudenystävää pitää yhteyttä huolimatta siitä että elävät toisella puolella maailmaa: Sateenkaaren tuolla puolen (Gummerus, 2006; suom. Cecelia Ahern; ISBN 951-20-6782-X).



Teoksen tyylilaji on samankaltainen kuin muissa romaaneissa, kyyneleitä tiristellään ja huumorilla herkistellään. Kyllä Ahern osaa kirjoittaa, mutta omaperäisyyttä tai kertomisen syvyyttä ei kovin kauheasti löydy. Tuli liiallinen makean annos kun luin näitä romaaneja perä-perää.



Rosie ja Alex ovat olleet pienestä pitäen kuin paita ja peppu. Ensimmäisten näppylöiden ilmestyessä naamaan nuoret tajuavat itsekin, että lapsuudenystävä voisi olla myös rakas. Juuri kun he alkavat päästä deittailun makuun, elämä heittää häränpyllyä. Alexin perhe muuttaa Bostoniin ja Rosie saa tietää olevansa raskaana. Rosien on jäätävä kotimaahan. Elämä tuo tullessaan monenmoista, mutta ystävykset kertovat toisilleen yhä kaiken: lapsuuden muistilaput ja nuoruuden chättäily vaihtuvat sähköpostin ja kirjeiden vaihtoon. Heidän yhteytensä säilyy ja ystävyytensä kestää eron ja uudet liitot, mutta silti Rosien takaraivossa jyskyttää jatkuvasti kysymys siitä, oliko heidät tarkoitettu toisilleen. Pitäisikö heidän sittenkin pistää kaikki likoon todellisen rakkauden tähden?

Cecelia Ahernin esikoisteos P.S. Rakastan sinua oli maailmanlaajuinen bestseller, jonka oikeudet myytiin 50 maahan ja elokuvaoikeudet osti Warner Bros. Cecelian toinen romaani Sateenkaaren tuolla puolen ponkaisi ilmestyttyään heti listojen kärkeen. Cecelia Ahern asuu Dublinissa.

Ei kommentteja: