keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Marian Keyes: Kuuleeko kukaan?

Marian Keyesin viihderomaanissa riittää juonenkäänteitä, paikoin liiaksikin, mutta hämmentävän hyvin kirjailija tarinan pitää näpeissään: Kuuleeko kukaan? (Tammi, 2007; suom. Liisa Laaksonen; ISBN 978-951-31-3842-4).



Teos on osa kirjasarjaa jossa kerrotaan Dublinilaisesta sisarusparvesta, jossa on toinen toistaan kummallisempia touhuttajia. Kirjailijalla on omaperäinen kertomisen tapa, mutta aika ajoin tuntuu että tarina on moneen kertaan jo aiemmin kirjoitettu ja luettukin.



Anna Walsh makaa pahoin loukkaantuneena vanhempiensa sohvalla Dublinissa. Hänen mielessään on vain yksi ajatus - päästä takaisin New Yorkiin. New Yorkissa ovat hänen ystävänsä, Maailman Paras Työpaikka sekä se kaikkein tärkein, hänen miehensä Aidan. Mutta mikään Annan elämässä ei ole enää niin yksinkertaista. Paluuta Manhattanille hankaloittavat Annan sekä fyysiset että henkiset arvet ja se tosiseikka, että Aidan on tehnyt katoamistempun. Onko Annan aika siirtyä eteenpäin, ja pystyykö hän siihen? Järisyttävä paljastus Aidanin menneisyydestä antaa Annalle ajattelemisen aihetta ja muuttaa hänen elämänsä lopullisesti.

Elämänmakuinen Kuuleeko kukaan? on yhtä aikaa liikuttava ja täynnä huumoria.



Ei kommentteja: